onsdag 25 november 2009

Japansk eftermiddag

Röhsska museet kommer hit med lite av Japan till biblioteket/lekterapin idag kl. 13.30-15.30. Hur levde en samurai? Hur går en théceremoni till? Rodde man verkligen ut till öar för att göra lackarbeten? Kom och tillverka en egen låda med silkespapper, lackfärg och skimrande bladguld!
Så här kan en alldeles nygjord japansk låda se ut.

måndag 23 november 2009

Drottningen i entrén

Idag hälsade drottning Silvia på!

Clownerna såg till att allt var i ordning.

Julius och Levina spelade några bra låtar.

Silvia pratade om att det är viktigt att fråga barnen hur de mår och hur de har det. Hon berättade att hon tänker be kungen om en popcornmaskin.

Sen var det dags att klippa bandet med guldsax så att 150-årsfesten kan sätta igång på riktigt. Barnen, clownerna och områdeschefen hjälpte till.

lördag 21 november 2009

Öppet hus

150-årsfestligheterna har satt igång! Just nu är det öppet hus för allmänheten på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Biblioteket och lekterapin är fullt med nyfikna besökare. Kom hit innan kl. 15 om du också vill spela med studiomusikern Olli.

Vårdpersonalen hälsar på och passar på att vila en stund i soffan under ljudduschen (som inte syns på bilden).

torsdag 12 november 2009

Figurer och annat av lera

Mysig lerverkstad var det hela dagen idag

med keramikern Kerstin Sarvimäki.
Missa inte teatern imorgon kl 11:
Adjö, herr Muffin!

onsdag 11 november 2009

Kul med experiment!

Fyra studenter från Hulebäcksgymnasiets NA-linje är här och experimenterar för fullt. Den smällande bakpulverbomben är klart roligast och mest spännande.
Moa provar äggexperimentet.


tisdag 10 november 2009

Tillfälligt avbrott

Iskallt regn och motvind ute, men inne blir det extra varmt i eftermiddag med orientalisk dans och flamenco. Kanske i hissen, trappan, vårdrummet, väntrummet, entrén. Håll utkik mellan kl. 13 och 15.

torsdag 5 november 2009

Spela hockey

Tre Frölunda-indianer Patric Blomdahl, Joakim Andersson, Philip Larsén hälsade på igår eftermiddag. Här spelar de hockeymatch mot Arvid.

onsdag 4 november 2009

Mera öppet!

BUS-bibliotekets öppettider är ändrade till det bättre - kolla här till höger.
Teater idag: om att sluta med napp i föreställningen Nappen Pappen! kl. 13.30. Te imorgon: om att odla, plocka, smaka, värma sig. Viktoria Träff från Botaniska trädgården berättar och bjuder, kl. 13.30. Kom och var med på biblioteket/lekterapin.