onsdag 22 oktober 2008

Maud Lindström

Igår kväll var det visrockkonsert i entrén på DSBUS med Maud Lindström på sång, gitarr, munspel och Petter Eriksson på kontrabas och div rytmskor/instrument. Publiken blir alltid blandad på sjukhuset och Maud som sjunger och pratar om sex på ett rätt så direkt sätt funderade över att många föräldrar kanske skulle behöva förklara ett och annat ord för sina barn efteråt. Fin musik och raka, tabubefriade texter, varm stämning, en hel del fniss och mycket glad dans av ett litet barn framför scenen upplevdes av en ungefär 50 personer stor publik.

onsdag 15 oktober 2008

Kom du också 7 november!

Hej!
Vi hade en skön kväll på lekterapin på Drottning Silvias sjukhus igår kväll, då vi hade förmånen att gästas av Olivia Bergdahl, som är 19 år och poetry slam-poet. Hon är fantastisk på att framföra sina dikter rakt och medryckande till sin publik. Hon kan verkligen det där med att rimma med orden på alla möjliga sätt! Det är röst, rytm, rim och rörelse i rummet, då hon står på scenen!
Du som missade henne igår kväll har chansen igen den 7 november kl. 11 då hon åter står på scenen här vid entrén till vårt sjukhus och då också med några musiker!

onsdag 8 oktober 2008

Köttätande växter på lekterapin

Imorgon torsdag, kan du se köttätande växter på lekterapin. Viktoria Träff från Botaniska trädgården visar och berättar om de glupska växterna. Vi håller till i lekterapins kök klockan 13.30. Varmt välkomna!

måndag 6 oktober 2008

Skuld och oskuld

På tisdag den 7 oktober klockan 18.30 visar vi en pjäs om att vara tonåring, om sexualitet, om längtan efter kärlek och om rädslan för att aldrig bli älskad. Pjäsen spelas upp i sjukgymnastikens lokal på DSBUS.

Hur talar man med sina föräldrar om det man absolut inte vill tala om ?
Hur talar man med sina barn om det känsligaste av allt ?
Och hur klarar de vuxna av sin kärlek?

Skuld och oskuld är ett ungdomsdrama om 16-årige Jocke som vaknar på gräsmattan i familjens trädgård. Han minns inget av gårdagens fest. Jo, en sak! Han var ihop med Sara och nu har han smittats av nåt...

onsdag 1 oktober 2008

Succé på bokmässan

Ja, den instickade sjukhussängen gjorde succé, många var nyfikna och vi fick mycket beröm för den fina montern. Kulturpiller delades ut och emellanåt var det skönt att ligga och vila sig i sängen...